Euroscola, ediția 2018. O nouă activitate din cadrul concursului național la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea”, Pașcani

Vineri, 5 octombrie 2018, a avut loc o nouă activitate de succes în cadrul concursului național Euroscola, 2018. De această dată, am avut invitați specialiști din partea APM Iași (Agenția de Protecție a Mediului Iași), domnul director executiv jurist Tataru Gheorghe și doamna consilier APM Cecilia Pila. Dumnealor au prezentat impactul surselor de energie tradițională și a celor de energie neconvențională asupra mediului înconjurător.

Apoi a avut loc prezentarea proiectului ales în cadrul campaniei de promovare, ”Modernizarea rețelelor de iluminat public prin introducerea sistemului de iluminat neconvențional” desfășurat în comuna Tătăruși, județul Iași, avându-se în vedere scopul, obiectivele, perioada  implementării, dar mai ales beneficiile aduse comunității de când acesta a fost pus în practică. În același timp, s-au subliniat și avantajele pe care consumul de energie bazată pe resurse neconvenționale le are pe termen mediu și lung asupra comunității și mediului. Proiectul este unic în România, fiind o combinație de panouri fotovoltaice și turbine eoliene, ce generează energia necesară iluminatului stradal.

  In ultima parte a activității, elevii și-au prezentat, în cadrul unei expozitii-concurs, machete și desene inovative ce au avut ca tema utilizarea resurselor de energie neconvenţională.

Obiectivele proiectului Euroscola, de la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea”, Pașcani vizează creșterea gradului de informare a grupului țintă despre programele cu finanțare europenă și conștientizarea avantajelor aduse de acestea asupra comunității, promovarea proiectului ce valorifică energia verde, dar și conștientizarea comunității locale și zonale asupra beneficiilor aduse prin valorificarea resurselor alternative de energie.

Comentarii

comentarii