Fără bătaia tradițională de la Ruginoasa din ultima zi din an

bataie ruginoasaAdministrația locală și conducerea de la județ alături de cetățenii comunei Ruginoasa nu mai doresc să aibă loc bătaia tradițională din ultima zi din an din localitatea Ruginoasa. Miercuri a avut loc întâlnirea și se pare că în locului ei va avea loc un frumos spectacol de datini și obiceiuri de iarnă.

Mai sunt câteva zile până la finalul anului, iar la Ruginoasa pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Și în acest an autoritățile locale, reprezentați ai Prefecturii Iași, Poliție și Jandarmeriei s-au întâlnit cu cetățenii din comună pentru a preveni bătaia tradițională din ajunul anului nou. Încă o dată s-a explicat care sunt măsurile legale ce vor fi luate în cazul în care vor fi prinși cu arme albe asupra lor.

Pentru tineri se va organiza un Festival de datini și obiceiuri pe 31 decembrie de la orele 12.00 în centrul comunei. Deja s-au înscris 12 grupuri din comună, dat fiind că vor fi acordate și premii.

Totuși, se vor lua măsuri suplimentare de siguranță în dimineața zilei de 31 decembrie atunci când zeci de polițiști și mascați vor fi în comună pentru a preveni eventuala întâlnire dintre cele două tabere.

Menâionăm că în anul 2007, bătaia de la Ruginoasa a adus 6 dosare penale şi 20 de amenzi. În 2011, patru persoane au ajuns la spital, iar un tânăr a rămas paralizat.

Comentarii

comentarii