Femeile cu depresie, mai predispuse la infarct

Un studiu al cercetatorilor de la Asociatia Americana a Inimii arata faptul ca femeile mai in varsta care sufera de depresie au un risc cu 29% mai mare de a suferi un infarct.
Femeile aflate in stare de depresie sunt predispuse la infarct, find mai ales din cauza faptului ca ele isi neglijeaza starea fizica, fiind in general fumatoare, singure, mai putin active fizic si cu o greutate mai mare, informeaza studiul citat de BBC News.

De asemenea, s-a dovedit ca ele au presiune arteriala mai mare si sufera mai adesea de boli de inima sau de diabet.

Studiul american, facut pe 80.000 de femei intre 54 si 72 de ani, urmarite intre 2000 si 2006, arata ca 22% dintre acestea sufera de depresie. Dintre ele, 1.033 dintre ele au suferit un infarct in aceasta perioada.

Studiul sugereaza ca si antidepresivele ar putea avea o legatura, riscul de a face infarct fiind cu 39% mai mare pentru femeile care le folosesc.

Cu toate astea, doctorul Katherine Rexrode, care a participat la studiu, spune ca nu inseamna neaparat ca antidepresivele duc la infarct, ci mai degraba ca femeile mai bolnave iau si antidepresive. Ea le sfatuieste pe cele care au nevoie de asemenea medicamente sa continue sa le ia.

Sursa

Comentarii

comentarii