Femeile preocupate de cariera si familie sunt mai vulnerabile la depresie

Femeile sunt de două ori mai o predispuse să sufere de depresie decât acum 40 de ani, pentru că depun mai mult efort să aibă o familie reuşită şi o carieră de succes.

Un studiu efectuat de cercetători germani arată că femeile moderne, care sunt preocupate de familie, dar vor să se împlinească şi în plan profesional, au pe umeri o povară extraordinară, care le face vulnerabile la depresie. Astfel, una din şapte femei este predispusă la această afecţiune. Bărbaţii, în schimb, se stresează mult mai puţin din aceste motive, în general cauzele depresiei lor fiind altele.

Cercetătorii susţin că rata îmbolnăvirilor la femei, s-a dublat faţă de anii ’70. 10 la sută dintre femeile între 16 şi 42 de ani suferă de această boală.

Coordonatorul studiului spune riscurile de apariţie a episoadelor depresive sunt mai crescute la doamnele care au un copil, pentru că îşi fac probleme legate despre modul în care îl vor creşte şi cum să se împartă între familie şi serviciu. Riscul de îmbolnăvire creşte substanţial la cele care vor să-şi construiască o carieră de succes.

Sursa

Comentarii

comentarii