Femeile traiesc cu 17 ani mai putin, iar barbatii cu 14 ani

Rata de supravietuire la nivel mondial s-a redus considerabil in ultimii ani ca urmare a cresterii numarului bolnavilor psihici, a caror moarte se instaleaza prematur. Schizofrenia si boala maniaco – depresiva sunt doar doua dintre problemele majore care scurteaza viata prea devreme.
Cel mai recent studiu realizat de cercetatorii din Marea Britanie scoate la iveala faptul ca speranta de viata a femeilor a fost redusa cu circa 17,5 ani, iar a barbatilor cu aproape 14,6 ani.

Stilul de viata, administrarea timp indelungat a antipsihotice duc la aparitia infarctului miocardic si a accidentelor vasculare la varste tot mai mici. Din punct de vedere al sperantei de viata, pacientii cu tulburari mintale se situeaza la nivelul anilor ’30.

“Oamenii cu astfel de probleme tind sa nu mai aiba foarte multa grija de propria persoana.Este inacceptabil”, spune dr. Rob Stewart, unul dintre autorii cercetarii.

Acesta considera ca situatia va fi remediata numai in cazul in care bolnavilor li se vor asigura servicii medicale de inalta calitate.

Comentarii

comentarii