Festival de tradiții și obiceiuri de iarnă pe stil vechi, la Drăguşeni

Festivalul de tradiții și obiceiuri de iarnă pe stil vechi se va desfăşura, astăzi, la Drăguşeni. Cea mai mare manifestare de acest gen din Moldova va avea loc în parcul central din localitate și va reuni 14 cete de mascați din trei județe – Neamț, Iași și Suceava.

Organizatorii au anunțat participarea cetelor de mascați și urători din localitățile Boroaia, Mălini, Baia, Forăști, Corlata, Bogdănești, Dolhești, Preutești, Fântânele, Miroslovești, Răucești, Cristești, Fântânele și Drăgușeni. Spectacolul va începe la ora 12, cu parada mascaților, care va pleca de la Hanul Drăgușeni spre parc. Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Drăgușeni, în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina.

Mâine, în comuna Drăgușeni, la Căminul Cultural va fi organizat Balul de Anul Nou. Gospodarii din comună sunt așteptați, începând cu ora 19, la un regal de muzică populară care îi are ca invitați speciali pe Frații Reuț. La ora 21 este pregătit focul de artificii, balul urmând să se încheie după miezul nopții.

Comentarii

comentarii