Fraude cibernetice de 20 de milioane pe an, arestări în Italia şi România

O grupare dedicată fraudei infomatice, care retrăgea bani din conturile curente ale unor cetăţeni europeni pentru a-i transfera în România, a fost destructurată.

Poliţia poştală coordonată de Parchetul din Genova desfăşoară o operaţiune amplă împotriva uneia dintre cele mai importante organizaţii criminale internaţionale dedicate comiterii de atacuri cibernetice care vizează frauda cibernetică şi spălarea de bani.

Agenţii Departamentului Financial Cybercrime a Poliţiei Poştale, în colaborare cu Eurojust, Europol şi cu poliţia română, efectuează arestări în Italia şi România, şi confiscă vile, apartamente, maşini, afaceri şi numerar.

Cifra de afaceri a organizaţiei criminale vizată de operaţiunea “Last Chain” se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro pe an.

Primul nivel al organizaţiei criminale opera în România de unde, prin tehnici IT sofisticate, fura sume de bani din conturile a numeroşi cetăţeni din mai multe ţări europene. Banii erau creditaţi apoi în conturile curente ale unor complici din Italia, persoane insuspectabile.

Partea italiană a organizaţiei se ocupa apoi de retragerea numerarului, de ascunderea acestuia şi apoi de transferul fizic în România.

Comentarii

comentarii