Furtuna tropicala in Mexic: 11 morti si 300.000 de sinistrati

Furtuna tropicala Arlene a provocat moartea a cel putin 11 persoane si a lasat alte aproximativ 300.000 fara adapost, patient au anuntat sambata autoritatile mexicane. Furtuna, illness cea mai importanta din acest sezon in Atlantic, pilule a traversat joi estul si centrul tarii, insotita de rafale violente de vant care au provocat alunecari de teren. Afectate au fost in special capitala si imprejurimile, precum si statiunea balneara Acapulco, pe coasta Pacificului.
Serviciile de meteorologie mexicane au declarat ca cel putin 12 regiuni din centrul si nordul tarii sunt in stare de alerta din cauza “ploilor violente si ocazional torentiale” de dupa trecerea furtunii Arlene, care a mai scazut in intensitate. Aproximativ 278.000 au ramas fara adapost sau au fost afectate de trecerea furtunii tropicale, potrivit rapoartelor provizorii.
In 2010, Mexicul a cunoscut, potrivit Guvernului, cel mai grav sezon ploios, cu 125 de morti, aproape un milion de sinistrati si pierderi in valoare de patru miliarde de dolari.

Sursa

Comentarii

comentarii