Google a lansat reteaua de socializare Google+

Google a lansat reteaua de socializare Google+, salve cel mai curajos efort de pana acum al companiei de a detrona Facebook si de a-si perpetua dominatia pe internet.

Google+ reprezinta cea mai ambitioasa incercare a companiei in aceasta directie de la inceputul mandatului de director general al lui Larry Page, online in luna aprilie.

Platforma Google+ este disponibila pentru testare, buy iar structura este similara cu cea a Facebook, construita in jurul fotografiilor de profil si fluxurilor de informatii despre prietenii utilizatorului si despre subiectele care il intereseaza.

O caracteristica importanta a Google+ este organizarea prietenilor si cunostintelor in asa-numite “cercuri”, utilizatorul avand optiunea sa publice poze, clipuri video si alte informatii care vor putea fi accesate doar de grupul sau grupurile desemnate de acesta.

Analistii considera ca va fi dificil pentru oricine sa convinga internetul sa adere la un nou serviciu de socializare online.

“Va fi o batalie la deal pentru Google, din cauza efectelor de retea ale Facebook. Cu cat Facebook atrage mai multi utilizatori, cu atat mai greu va fi pentru Google sa-i fure”, comenteaza un analist al Hudson Square Research, adaugand insa ca popularitatea Google pe cautari online si e-mail ar putea ajuta compania in zona retelelor sociale.

Potrivit unor firme de cercetare, Facebook are in prezent circa 700 milioane de utilizatori.

Sursa

Comentarii

comentarii