Google lanseaza sistemul de plati cu telefonul mobil

Google colaboreaza cu MasterCard, a doua mare retea de procesare a cardurilor de credit si de debit, pentru a lansa sistemul, a adaugat sursa citata.

Gigantul internetului intra astfel pe un nou segment de piata, unde va concura cu giganti ai industriei financiare precum Visa.

Ce tehnologii vor “zgudui” 2011: internetul pe televizor sau plata facturilor cu telefonul? Retailerii Macy’s, American Eagle Outfitters si Subway s-au alaturat proiectului si vor promova noua modalitate de plata in Statele Unite, insa nu este clar daca sistemul va fi disponibil la nivel national sau initial numai in New York, potrivit surselor citate de WSJ.

Google a invitat presa sa participe joi in New York la un “eveniment cu partenerii” pentru a demonstra “ultimele inovatii”.

Bloomberg scrie ca grupul va lansa un sistem de plati mobile care va rula pe sistemul de operare Android si va fi disponibil pe telefoanele comercializate prin reteaua opertorului Sprint Nextel.

In Asia se pot face deja plati cu telefonulLa zece ani dupa aparitia conceptului de plati cu telefonul mobil in Statele Unite, aceasta modalitate de plata este departe de a fi raspandita, din cauza neintelegerilor dintre companii, “toanelor” consumatorilor si obstacolelor de regleemntare.In alte parti ale lumii, in special in Asia, consumatorii pot plati deja la scara larga cu telefonul mobil.

AT&T, Verizon Wireless si T-Mobile USA cauta banci si parteneri pentru a lansa joint venture-ul de plati cu telefonul mobil denumit Isis.

Sursa

 

Comentarii

comentarii