Halep nu mai are răbdare

 halepSimona Halep se antrenează în această perioadă în România, punând accent pe acumulări fizice, având în vedere că statura sa îi cere o condiție de invidiat pentru a face față unor jucătoare tot mai puternice care apar în circuitul profesionist. Tenismena în vârstă de 25 de ani îl are alături și pe antrenorul Darren Cahill, cu care va pleca în luna decembrie, în Australia, pentru a definitiva programul de pregătire în perspectiva noii stagiuni.

Sportiva din Constanța va debuta în noul sezon la turneul de la Shenzhen, care va avea loc în perioada 1-7 ianuarie și pe care ea l-a câștigat în urmă cu două ediții. Este probabil și o superstiție a lui Halep de a merge într-un loc în care s-a simțit bine și unde crede că ar putea primi o energie bună pentru tot restul anului. Jucătoarea din România a mărturisit pentru site-ul oficial al turneului că este nerăbdătoare să ajungă în China, chiar dacă admite că sunt anumite lucruri care diferă foarte mult de Europa. „Este un turneu special pentru mine, pentru că l-am câştigat. E competiţia de început de an şi e plăcut să fim acolo la petrecerea de Anul Nou. De-abia aştept să ajung acolo, pentru că am amintiri plăcute”, a declarat Halep, citată de Digi Sport. Ea a adăugat: Este greu să evoluezi în China. Totul este diferit, mâncarea, oamenii. Văd totul diferit, dar nu e chiar aşa de rău. Îmi place acolo. Am avut o săptămână foarte bună. Sper să fie aşa şi de această dată.

Halep a încheiat sezonul pe locul 4 în ierarhia mondială, o performanță foarte bună având în vedere problemele de sănătate cu care s-a confruntat în prima parte a anului. Criticată de unii că nu poate mai mult de atât – de parcă a fi în Top 5 WTA este puțin lucru -, jucătoarea din Constanța încearcă să-și urmeze drumul său, în care munca asiduă este pe primul loc. Anul 2017 ar putea fi unul al unei noi explozii pentru Halep, care, chiar dacă nu o spune fățiș, își dorește foarte mult primul său titlu de Grand Slam. În momentul de față, bookmakerii o creditează pe tenismena din România cu șanse destul  de mari la câștigarea primului turneu de Mare Șlem al anului viitor, Australian Open, iar pentru amatorii de pariuri pe tenis cota sa pentru a triumfa la Melbourne este în același timp una atractivă.

Dacă anul 2016 a fost al nemțoaicei Angelique Kerber, cea care a detronat-o pe Serena Williams din fotoliul de lider mondial, de ce n-ar fi 2017 anul lui Halep? Simona a demonstrat că, atunci când este aptă sută la sută din punct de vedere fizic, se poate lupta de la egal la egal cu orice jucătoare din Top 10. De asemenea, este una dintre cele mai constante tenismene din circuitul WTA, ținând cont că are aproape trei ani de când a rămas în elita mondială. Așadar, valoare și experiență există, mai rămâne ca Halep să stea departe de accidentări pentru a bifa un an 2017 de excepție. 

Comentarii

comentarii