IAŞI: Problema citostaticelor de la Institutul de Oncologie s-a rezolvat parţial

Problema cauzată de lipsa anumitor citostatice, semnalată săptămâna trecută, de directorul medical al Institutului de Oncologie din Iaşi, prof dr. Gabriel Dimofte, a fost, în parte, rezolvată.

Medicamentele de la UNIFARM au sosit la câteva zile, în urma discuţiilor purtate cu ministrul sănătăţii, Victor Costache şi cu preşedintele UNIFARM, Adrian Ionel.

Într-o săptămână, ar urma să sosească şi celelalte câteva medicamente care lipsesc, a declarat, astăzi, pentru Radio Iaşi, prof dr. Gabriel Dimofte: “Cea mai mare parte a problemelor s-a rezolvat. Medicamentele care ţineau de UNIFARM au venit în câteva zile după ce am anunţat această problemă şi lucrurile sunt în cea mai mare parte rezolvate. Mai sunt câteva medicamente la care stocurile sunt încă foarte mici, dar să sperăm că lucrurile se rezolvă într-o săptămână”.

Reamintim că prof dr. Gabriel Dimofte, directorul medical al Institului de Oncologie din Iaşi, declara, la începutul săptămânii trecute, că din cauza lipsei anumitor citostatice, unii pacienţi ar putea fi nevoiţi să se transfere în centre din străinătate pentru a-şi continua tratamentul.

Comentarii

comentarii