Iesean arestat pentru ca a mers cu pantaloni scurti in sala de judecata

Un barbat din Iasi a fost dus ieri in fata judecatorilor pentru a primi mandat de arestare preventiva dupa ce a fost implicat intr-un scandal provocat de faptul ca a mers imbracat nepotrivit in sala de judecata. Ieri, check Cristian Ababei a fost pus sub acuzare pentru comiterea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri, iar dosarul sau a fost trimis pe masa judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

Cristian Ababei este acelasi personaj care a fost prins in urma cu cateva zile de mascati in timp ce conducea un autoturism avand permisul suspendat.
In dosarul privind ultrajul, totul a pornit de la un proces care a avut termenul de judecata pe 14 iulie 2011. In ziua mentionata, Cristian Ababei a mers in sala de judecata pentru a fi alaturi de sotia sa, care era audiata in calitate de martor in dosarul respectiv. La un moment dat, pentru ca tot se agita prin sala, presedintele completului de judecata l-a observat si i-a atras atentia cu privire la faptul ca era imbracat inadecvat. Mersese in pantaloni scurti si intr-un maiou. Din acest motiv a fost dat afara din sala de judecata. Procurorii sustin ca in momentul in care a auzit ca trebuie sa iasa, barbatul a devenit extrem de recalcitrant si a inceput sa vorbeasca foarte tare, sa injure pe oricine i-a iesit in cale si sa dea cu piciorul in usa salii de judecata. A fost scos cu greu de jandarmi din Judecatorie, iar pe strada Sf. Lazar a inceput sa vorbeasca foarte urat. Pentru aceste fapte, procurorii au considerat ca reprezinta un pericol social si ca trebuie arestat preventiv.
In urma cu trei zile, Cristian Ababei si sotia sa, Maricica, au fost opriti de echipele de interventie in trafic pentru ca nu aveau permis de conducere. Ei circulau in masini diferite. Dupa ce a fost retinut de mascati, Ababei a spus ca-i este foarte rau si a fost dus la spital pentru ingrijiri.

Sursa

Comentarii

comentarii