În plin sezon – rețetă specială de dulceață de căpșuni

8a145be5c33cd26297bab8cabf5246c2Din p?cate, medical sezonul c?p?unilor de gr?dina este destul de scurt, buy de aproximativ 4-5 s?pt?mâni. Acum este perioada în care gospodinele încep s? fac? provizii pentru iarn?, iar una dintre cele mai iubite dulce?uri este cea de c?p?uni parfumate.

Una din re?etele speciale de dulcea?? de c?p?uni presupune doar 1 kg c?p?uni, 1 kg zah?r, 1 l?mâie, 30 ml rom. Se aleg c?p?uni m?runte, care se cur??? de codi?? ?i se spal? sub jet de ap? rece, dup? care se scurg bine. Se a?eaz? într-o crati?? înc?p?toare, alternativ, straturi de c?p?uni ?i de zah?r, ?i se pun la fiert, la foc mediu. Compozi?ia se las? la fiert pân? se leag? bine siropul, stropindu-se din când în când cu zeam? de l?mâie ?i rom. Se verific? dac? este gata, apoi se ia de pe foc, se cur??? spuma, se adaug? restul de zeam? de l?mâie ?i, dup? ce s-a r?cit pu?in, se pune în borcane, care se acoper? cu celofan ud, se leag? ?i se p?streaz? în c?mar?.

Conservarea sub form? de dulcea?? a c?p?unilor este cea mai abordat? de gospodinele din România. Astfel, aroma apetisant? a minunatelor fructe va putea fi savurat? în orice anotimp.

Sursa

Comentarii

comentarii