În Spania a fost prelungită starea de urgenţă

Spania a înregistrat a patra zi consecutivă în care numărul deceselor a coborât sub 100. A fost prelungită starea de urgenţă cu interzicerea deplasărilor între provincii, iar purtarea măştii inclusiv pe stradă este de astăzi obligatorie.

Aproape 40% din cei 95 de morţi au fost raportaţi de Barcelona. Potrivit Centrului de Urgenţe şi Alerte Sanitare, evoluţia epidemiei este cea aşteptată. Masca de protecţie devine obligatorie începând de joi, 21, mai chiar şi în aer liber, iar experţii recomandă folosirea, dacă distanţa de securitate de 2 metri nu poate fi păstrată. În regiunea Madrid au fost distribuite pentru toţi beneficiarii cardului de sănătate prin farmacii măşti de protecţie cu multiple utilizări.

Deşi numărul îmbolnăvirilor scade şi majoritatea regiunilor spaniole aplică în diverse faze planul de revenire la normal, Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgenţă până în 7 iunie, pentru a asigura interzicerea deplasărilor între provincii şi a controla astfel transmiterea virusului.

Spania este între ţările cu cel mai ridicat număr de persoane decedate, aproximativ 28 de mii, şi cu cei mai mulţi infectaţi – peste 230.000.

Comentarii

comentarii