In tot judetul vor fi doar noua sectii mari de Politie

Disponibilizarile din randul Politiei iesene au facut ca structura Inspectoratului Judetean sa se schimbe radical. Prefectul judetului a propus ca in tot judetul sa existe noua sectii de Politie, sovaldi fiecare avand arondate si cateva din comunele invecinate

Politia judetului Iasi va fi reorganizata din temelii. Disponibilizarile preconizate in randul Politiei iesene au facut ca autoritatile judetene sa propuna un proiect de reorganizare a inspectoratului. Prefectul Dragomir Tomaseschi a sustinut ca in intreg judetul vor fi noua sectii de Politie, drugs care vor avea arondate si posturi din comune. Astfel, Sectia 1 Iasi va avea in subordine noua posturi din comunele invecinate, in timp ce Sectia 2 Ciurea va avea opt. In subordinea Sectiei 3 Popricani se vor afla noua posturi locale, Sectia 4 Miroslava va avea sapte, iar Sectia 5 Raducaneni va raspunde de 10 posturi Politie. Sectia 6 Pascani va avea in subordine 19 posturi comunale, Sectia 7 Ion Neculce – noua posturi, iar Sectia 8 Letcani – noua. La acestea se adauga si sectia Harlau, care va raspunde de 13 posturi si de sectiile deja existente din Podu Iloaiei si Targu Frumos.
Conform sefilor Prefecturii, in fiecare post va fi cel putin un om al legii. “Am convocat toti primarii din judet la sfarsitul saptamanii pentru a discuta despre situatia posturilor de Politie din fiecare localitate. Sedinta va viza reorganizarea la nivelul Inspectoratului de Politie al judetului Iasi, ceea ce presupune ca in fiecare comuna sa existe cel putin un politist. Noi avem deja o propunere de reorganizare, pe care speram sa o ducem la bun sfarsit”, a precizat prefectul Dragomir Tomaseschi.

Cine zboara din Politie

Conform autoritatilor iesene, disponibilizarile din randul IPJ Iasi vor afecta 16 salariati, respectiv un post de ofiter si 15 de agenti. “Cei disponibilizati ar putea fi incadrati la Politia Locala. Pe noi ne intereseaza sa avem cel putin un politist care sa stea in permanenta in patrulare. Deocamdata totul se afla la stadiul de propunere. Urmeaza sa se intalnim cu toate autoritatile locale pentru a discuta proiectul”, a adaugat prefectul judetului.
Deciziile legate de disponibilizari si noua structura a IPJ Iasi ar trebui trimise la Ministerul Administratiei si Internelor pana pe 27 iunie. “Noi dorim sa facem noua sectii de Politie in judetul Iasi, iar la fiecare post comunal sa ramana cate un singur politist. Fiecare sectie de Politie va functiona pe doua sectoare, unul pe patrulare si unul pe cercetare. Toate zonele de risc din judetul Iasi vor fi acoperite Cu toate astea, va creste cert consumul de combustibil”, a spus Ioan Scripniciuc, seful IPJ Iasi.

Sursa

Comentarii

comentarii