Încep înscrierile la grădiniţă. Ce acte trebuie la dosar

Încep înscrierile la grădiniţă. Prima etapa se desfăşoară până pe 16 iunie.

Începând de astăzi, 22 mai, părinţii sau tutorii copiilor cu vârste de peste 3 ani pot începe toate demersurile necesare înscrierii celor mici la grădiniţă, anunţă Ministerul Educaţiei. Potrivit calendarului înscrierii în învăţământul preşcolar, cererea de înscriere, alături de celelalte documente, poate fi depusă la sediul unităţii de învăţământ sau la secretariatul şcolii care are în structură şi unităţi de învăţământ preşcolar timp de trei săptămâni, până vineri, 9 iunie, urmând ca în perioada 12 – 16 iunie, acestea să fie procesate şi evaluate.

Documentele necesare înscrierii

Dosarul de înscriere trebuie să conţină: cererea de înscriere (disponibilăaici), o copie a Certificatului de naştere a copilului, o copie a Cărţii de Identitate a părintelui/tutorelui/reprezentantului legal, fişa medicală, hotărâri judecătoreşti (dacă este cazul), iar pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal este nevoie de adeverinţe cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale venitului familial.

Părinţii vor completa cel mult 3 opţiuni pentru unităţile de învăţământ în funcţie de preferinţe, copiii care nu sunt cuprinşi într-o grădiniţă după această primă etapă, având o nouă şansă în perioada 26 iunie – 28 iulie, când se desfăşoară cea de-a doua etapă a înscrierilor.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În baza HG nr. 1252/2012 şi în limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani, arată Ministerul Educaţiei.

În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, repartizarea copiilor se va face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare cumulate de către fiecare copil. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, în judeţ sunt peste 200 de unităţi de învăţământ preşcolar.

Planul de şcolarizare pentru nivelul preşcolar disponibil aici.

Reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitar disponibilă aici.

Comentarii

comentarii