Incepe Anul Cocoșului de Foc. Previziuni pentru 2017

Noul an din calendarul chinezesc începe la 28 ianuarie și se va termina, în 2018, la 15 februarie. Anul Nou este cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor, care durează 15 zile.

Anul Cocoșului de Foc va fi, spun astrologii, unul al energiilor puternice și al momentelor rare, cu şanse nesperate, împliniri şi bucurii pe care le vom ţine minte toată viaţa. Depinde doar de noi să folosim ocaziile pe care le vom avea și să ne transformăm munca în beneficii.

Sărbătoarea, care durează două săptămâni, începe, în prima zi din prima lună a calendarului chinezesc și ia sfârșit cu Festivalul Lampioanelor care are loc în a cincisprezecea zi. Pregătirile încep, însă, cu o lună înainte. Oamenii cumpără cadouri, materiale pentru decoraţiuni, alimente şi haine, fac curăţenie în case pentru a alunga ghinionul și vopsesc, din nou, ușile și tocurile de la geamuri, de obicei în roșu. Apoi, ele sunt decorate cu benzi de hârtie roşie (Chun Lian), pe care sunt înscrise diferite urări de fericire, prosperitate şi viaţă lungă.

În Ajunul Anului Nou, chinezii respectă cu strictețe câteva tradiții: La cină se servesc fructe de mare şi găluşte, iar îmbrăcămintea trebuie să fie de culoare roşie, deoarece se crede că alungă spiritele rele. În ziua Anului Nou există un alt obicei, numit Plicul Roşu: cei căsătoriți oferă copiilor şi adulţilor necăsătoriţi bani în plicuri roşii, apoi familia pleacă să felicite rudele și vecinii. La fel ca şi în Occident, de Anul Nou Chinezesc, vechile certuri trebuie uitate.

Din cele peste 1,383 de miliarde de chinezi, mai mult de 50 de milioane trăiesc în afara țării. Potrivit Wikipedia, cei mai ulți sunt în Thailanda (9,3 milioane), Malaysia (6,5 milioane) și SUA (4,9 milioane). De altfel, în Statele Unite, la San Francisco, se va desfășura una din cele mai mari parade de Anul Nou Chinezesc din afara Chinei, a doua fiind la Londra (în Anglia trăiesc circa 500.000 de chinezi).

ȘOBOLAN: Vei avea parte de pierderi și alte probleme în 2017. Vor fi multe certuri și dispute inutile care vor atrage probleme de sănătate. Vei beneficia, totuși, de sprijinul a trei astre în acest an, iar ele te vor ajuta să îmbunătățești situația.

BIVOL: 2017 îți va aduce evoluții pozitive atât în dragoste, cât și carieră. S-ar putea spune că ești alesul astrelor care te binecuvântează și-ți aduc mult noroc anul viitor. Nu renunța, totuși, la prudență.

TIGRU: În 2016 ai cam avut ghinion, dar acum situația se va îmbunătăți puțin. 2017 va fi un an mai bun, dar mediu. Nu vei avea nici realizări deosebite, dar nici probleme prea grave. Vei face progrese în dragoste și carieră, dacă nu vei mai acționa impulsiv.

IEPURE: Nu vei avea prea mult noroc în 2017. Există chiar riscul să ai multe ghinioane care-ți pot aduce eșecuri în carieră sau crize în cuplu. Vei trece prin urcușuri și coborâri, iar membrii familiei ar putea avea probleme de sănătate. Vei reuși să treci peste obstacole și chiar să obții rezultate deosebite dacă vei reuși să iei inițiative, să faci schimbări și să pregătești pentru problemele care urmează să apară.

DRAGON: 2017 va fi un an norocos în care vei avea parte de evoluții grozave în dragoste și carieră. Ar trebui să încerci să-ți extinzi cât de mult poți viziunea și să nu-ți limitezi niciodată activitatea pentru un scop minor. Privește în ansamblu pentru a putea sesiza toate oportunitățile. Vei sta bine și cu sănătatea, dacă nu faci nici un fel de excese.

ȘARPE: Vei avea un noroc deosebit în dragoste în 2017, dar nu vei sta la fel de bine cu cariera și sănătatea, unde vei avea suișuri și coborâșuri. Principala ta sarcină și grijă va fi să-ți asiguri aspectele materiale ale vieții.

CAL: Va fi un bun în general, dar unele astre-și vor băga puțin nasul și vor fi și niște probleme în dragoste și în sănătate. Pregătește-te pentru un noroc oscilant, fii optimist/ă în fața eșecurilor și apelează la cei din jur care te vor ajuta să rezolvi problemele.

CAPRĂ: Din păcate, 2017 nu va fi un an bun pentru tine. Vei fi influențat/ă de mai multe astre de rău augur, așa că există riscul să ai accidente. Vei avea, totuși, parte și de binecuvântarea a trei astre de bun augur, dar norocul pe care ți-l vor aduce va fi minim.

MAIMUȚĂ: Ai avut un 2016 greu, iar acum vei putea răsufla ușurat/ă, iar norocul ți se va schimba complet. Astrele de bun augur îți vor influența cariera și sănătatea. Vei avea noroc și în dragoste.

COCOȘ: Vei avea tendința să declanșezi conflicte, iar norocul va fi schimbător tot anul. Există riscul să apară unele eșecuri profesionale, unele pierderi de bunuri sau unele probleme emoționale, iar presiunea îți va afecta starea. E posibil să ai parte de mari schimbări.

CÂINE: Nu te vei descurca prea bine în relațiile cu ceilalți. E posibil să fii înșelat/ă sau să ți se însceneze ceva și cei din jur să nu te creadă. Din fericire, ai de partea ta și câteva astre de bun augur, așa că efectele nu vor fi prea grave.

MISTREȚ: În 2017 situația se va îmbunătăți puțin, dar tot vei avea parte de ghinioane, mai ales în dragoste. Îți va fi greu să dezvolți relații personale și e posibil ca o rudă să moară sau să se îmbolnăvească. Nu vei sta prea bine nici cu sănătatea și te vei certa cu cei din jur.

Comentarii

comentarii