Indemnizaţie de şomaj pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni, dacă se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, informează Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti.

Potrivit sursei citate, indemnizaţia reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare. Absolvenţii trebuie să se înregistreze la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

‘Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională)’, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, actele necesare pentru înregistrarea absolventului, ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate, actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, declaraţie pe proprie răspundere privind starea de sănătate – tipizat disponibil pe website-ul: http://www.anofm.ro. Depunerea actelor se poate face on-line la adresa de e-mail a agenţiei din raza de domiciliu.

Comentarii

comentarii