Înscrierea pentru votul prin corespondenţă din diaspora

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, începând de duminică, alegătorii români din străinătate care doresc să voteze la prezidenţialele din acest an prin corespondenţă sau la o secţie din afara ţării mai aproape de domiciliul sau reşedinţa lor se pot înregistra online. 

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Electorale Permanente, alegătorii români se pot înregistra online pe portalul http://www.votstrainatate.ro

Înscrierea va începe duminică, la ora 12:00, ora României, iar formularele vor fi active până în data de 11 septembrie.

Portalul cuprinde două secţiuni: alegător în străinătate la o secţie de votare şi alegător în străinătate prin corespondenţă.

Alegătorul român care optează să voteze în străinătate la o secţie va completa un formular online, în care va înscrie numele, prenumele, codul numeric personal, localitatea şi statul unde optează să voteze, la care anexează copia scanată sau fotografia actului de identitate.

Alegătorul care doreşte să se înscrie pentru votul prin corespondenţă trebuie să completeze un formular online.

După finalizarea procedurii de preînregistrare pe portal, alegătorul va primi un e-mail de control, pe care trebuie să-l confirme, în caz contrar validarea înregistrării neputându-se realiza.

De asemenea, Autoritatea Electorală Permanentă precizează că validarea înregistrării alegătorului din străinătate se face în termen de cinci zile de la confirmarea, de către autoritate, a email-ului de control. Întrebările şi sesizările legate de procedura de preînregistrare şi înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro.

Comentarii

comentarii