Inundatiile au facut prapad in judet

Zeci de hectare de teren arabil, cheap case, ask poduri si kilometri intregi de drumuri au fost afectate de ploile care au cazut peste judetul Iasi in ultimele zile. In mai multe localitati, paraiele umflate de ploi si care au iesit din matca au afectat numeroase gospodarii. In comune precum Barnova, Ciortesti, Ciurea, Mogosesti, Scanteia, Tibana, Voinesti sau Dobrovat apele au distrus mai tot ce au intalnit in cale. Cea mai afectata a fost comuna Scanteia, unde cateva case au fost afectate, iar cateva anexe gospodaresti, distruse. In Scanteia au fost lovite de ape si 18 hectare de teren arabil.
In Barnova, au fost afectati 2,5 kilometri de drum judetean, 7.5 kilometri de drum comunal si 4,5 hectare de teren agricol.
Cea mai mare suprafata de teren arabil afectata de ape este in comuna Ciortesti. Peste 120 hectare au fost complet distruse.
In Tibana au fost afectate trei poduri, iar in Voinesti un pod a fost distrus de ape.
Si comuna Dobrovat a fost afectata de revarsarile apelor. Insa primarul Catalin Martinus a tinut sa arate intr-un mod “original” cum solicita ajutor. Iata scrisoarea pe care a trimis-o Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. De precizat ca Martinus se recomanda drept inginer. “Pe drumul comunal DC 57 catre Manastirea Dobrovat, Podul din Beton peste Pareul Dobrovat, constuit prin finantarea consiliului Judetean Iasi a suferit degradari determinate de debitul crescut al riului Dobrovat si acestea v-or continua probabil si in perioada ce urmeaza intrucit ploile nu s-au oprit la aceasta data. Specific faptul ca degradarile si problemele determinata de ploi au fost mult diminuate, totusi, de faptul ca albia riului a fost anterior curatata prin lucrari specifice”, se arata in adresa primarului Catalin Martinus.

Sursa

Comentarii

comentarii