La mulți ani Cristi Minculescu! Solistul împlinește 58 ani și 35 de când a venit în Iris

cristi-minculescu-1La mulți ani Cristi Minculescu!  Astăzi, solistul împlinește 58 de ani și 35 de ani de la ziua în care a cântat prima oară cu Iris!

Minculescu, artistul care a făcut bine-cunoscut salutul său ”Bună seara prieteni!” s-a reîntors în la microfonul trupei Iris (de aproape doi ani de zile, după o perioadă de încercări nereușite de a se impună pe piața muzicală germană și românească), și, se pare, colaborarea dintre el și vechii săi camarazi de scenă este mai bună ca niciodată.

Chiar dacă Iris sunt într-o ”pauză” de creativitate și nu-și găsesc un compozitor potrivit așteptărilor fanilor, formația, alături de Cristi Minculescu, concertează de zor, istoria fiind atuu-ul de bază al trupei românești. În acestă perioadă de început de an, când artiștii sunt în vacanțe, la sfârșitul săptămânii, Minculescu își va sărbători ziua de naștere pe scenă, alături de susținătorii din Pitești (vineri) și  Drobeta Turnu Severin (sâmbătă).

Artistul care a făcut istorie în trupa Iris a trecut cu bine de o grea cumpănă în urmă cu mai bine de șapte ani, când a fost supus unui transplat de ficat, serii de operații în urma cărora starea sa de sănătate s-a îmbunătățit.

Alături de Iris, Minculescu – care a fost primit în componența formației pe 9 ianuarie 1980, ”examinatori” fiind Nelu Dumitrescu și Nuțu Olteanu-, a întreprins sute de turnee și a înregistrat 19 CD-uri și DVD-uri. La mulți ani Cristi Minculescu, simbol al rezistenței culturale pentru generații întregi de fani rock în perioada comunismului.

Sursa

Comentarii

comentarii