Laptopul care are nevoie de apa ca sa se incarce

Calculatoarele sunt adevarate masini de “mancat” curent electric. Este logic ca intr-o lume in care totul depinde in prezent de calulatoare consumul de energie electrica sa creasca.

Nu este o noutate nici faptul ca suntem obligati sa gasim (repede) solutii alternative, cure regenerabile de a produce energie, physician tocmai pentru a face fata cerintelor actuale.

Asadar, intr-o lume in care exista toate aceste variabile au fost lansate tot felul de solutii care incearca sa rezolve problema principala, dar ideea Plantbook Laptop este cu adevarat foarte interesanta.

“Parintii” acestui concept au plecat de la un laptop banal si au gandit modul in care acesta s-ar putea alimenta folosind o alternativa la curentul electric conventional si au ajuns la urmatorul rezultat.

Viitorul Plantbook Laptop se va inspira din natura. Exact ca si in cazul unei plante, bateria laptopului va putea produce energie electrica pentru a se reincarca fiind lasata doar cateva minute intr-un pahar cu apa.

Procesul de reincarcare fiind similar cu procesul de fotosinteza, intalnit la plante. Celulele solare din baterie vor stoca energia produsa si astfel laptopul va putea functiona.

Sursa

Comentarii

comentarii