Leacuri in caz de indigestie

Sarbatorile Pascale înseamna, there implicit, mese abundente.

Important este ca la final sa nu ne alegem cu dureri abdominale, balonari, aciditate gastrica, greata si senzatie de disconfort. Specialistii sustin ca exista patru remedii simple ce pot învinge indigestia.

Cine manânca rapid, nu mesteca bine si nu lasa, între mese, suficient timp pentru a se finaliza digestia risca sa faca indigestie. De asemenea, fumatul, consumul excesiv de alcool si stresul sunt obiceiuri care favorizeaza problemele digestive.

”Pentru a evita indigestia, nu mâncati atunci când nu va este foame si nu consumati apa minerala sau ciocolata în timpul meselor”, Dr Laurentiu Luca, directorul Clinicii PULS

Ce trebuie sa facem”Când simptomele deja au aparut, se instituie regim alimentar, iar daca apare senzatia de voma, trebuie sa eliminati tot continutul gastric.Dieta se bazeaza pe apa la temperatura camerei cu suc de lamâie, zeama de orez, supe, piure de legume si compoturi. De asemenea, ceaiurile de menta, salvie, busuioc si fenicul sunt eficiente”, explica dr Laurentiu Luca.

Bicarbonatul de sodiu – neutralizeaza acizii gastrici. Se pune o lingurita de bicarbonat într-un pahar cu apa

Infuzia de musetel – stimuleaza digestia si combate constipatia. Se prepara din doua lingurite de flori la 250 ml apa

Bananele – lecuiesc arsurile gastrice si stimuleaza refacerea mucoasei care captuseste stomacul

Iaurtul – favorizeaza procesul de digestie.

Sursa

Comentarii

comentarii