Lege mai ușoară pentru șoferii care au permisul reţinut. Cum poate fi redusă pedeapsa

Şoferii care încalcă legea îşi vor putea recupera permisul mai uşor. Deputaţii au modificat legislaţia rutieră şi au eliminat câteva condiţii care-i împiedicau pe mulţi să se întoarcă la volan. 

Şoferii care au permisul reţinut vor putea să reducă perioada suspendării dreptului de a conduce mult mai uşor, de câte ori vor ei, fără limite de timp.

Într-un proiect care a trecut de Camera Deputaţilor se aduc modificări legislaţiei rutiere din care dispar anumite condiţii care-i împiedicau pe mulţi dintre şoferi să reducă perioada de suspendare de la 90 sau 60 de zile la 30 de zile.

Proiectul nou prevede câteva modificări. Ies din schemă primele două condiţii, deci un şofer cu permisul suspendat va putea cere de câte ori vrea el să dea testul de reducere a pedepsei şi va beneficia de acest lucru dacă îl trece.

Rămân condiţiile de a nu fi consumat alcool, de a nu fi acumulat punctele de penalizare şi de a nu fi începător.

Se adaugă două condiţii importante, nu veţi beneficia de reducerea pedepsei dacă aţi forţat trecerea căii ferate cu barieră şi nu veţi avea voie să cereţi reducere, decât o dată pe ani, dacă aţi întrecut viteza legală cu peste 70km pe oră când vi s-a suspendat permisul.

Proiectul va intra în vigoare când şi dacă îl va promulga şi Preşedintele.

 

Comentarii

comentarii