Luna noiembrie este Luna Culturii la Pașcani

Prima săptămână a lunii noiembrie estCasa de Culturăe dedicată scriitorului Mihail Sadoveanu născut la Pașcani, la 5 noiembrie 1880. Anul acesta „Zilele Sadoveanu”, ajunse la cea de-a XLIII-a ediție, vor găzdui mai multe manifestări. Spre exemplu, în cursul zilei de miercuri, 5 noiembrie 2014, la ora 11:00 va avea loc Slujba de pomenire și pelerinaj la mormintele părinților lui Sadoveanu și al lui Mihai Busuioc – Domnu Trandafir la biserica ,,Înălțarea Domnului”,  iar la orele 17:00 va avea loc Vernisajul expoziției de sculptură Mircea Mihăilescu în Sala Arcadia a Casei de Cultură.

Joi, 6 noiembrie, la ora 17:30 va avea loc Concertul extraordinar al Filarmonicii din Botoșani, iar vineri, începând cu ora 10.00,  sesiunea de comunicări Dimensiunea istorică în proza sadoveniană moderată de prof. Ionuț Haratu. Invitați Elvira Sorohan prof. univ. dr. cons. al Facultății de litere din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași și Emanuel Balan prof. la Colegiul Național Ștefan cel Mare Târgu Neamț.

”Participă profesori de limba și literatura română de la liceele din Pașcani. Urmează ca la ora 11:30 să aibe loc o prezentare de carte a prof. univ. dr. Leonard Gavriliu. Începând cu ora 17.00 ne vom aminti de Hanu Ancuței cu Cenaclul Mihail Sadoveanu al Casei de Cultură”, a precizat conducerea Casei de Cultură, Dana Calistru. Urmatoarele manifestări din Luna Culturii sunt: marți, 18 noiembrie 2014, ora 10.00 și 12:30 Teatru de magie pentru copii – Magicianul Cristianis și vineri, 21 noiembrie 2014, ora 19:30, Teatru Masca Bucuresti-Flecărerile femeilor de Carlo Goldoni. Organizatorii invită pe toti cei interesați să onoreze cu prezența lor aceste manifestări cultural-educative.

Sursa

 

Comentarii

comentarii