Mama interlopilor de la Iaşi, atacată în miez de noapte

Patru persoane, printre care şi liderul clanului Sportivilor, Eugen Preda, au fost reţinute la Iaşi în dosarul unei răfuieli interlope. Suspecţii vor fi duşi la instanţă cu propunere de arestare.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, în nopatea de 30 septembrie, în jurul orei 1.30, mama lui Costel Corduneanu, Georgeta, a sunat la 112 şi a anunţat că persoane necunoscute au încercat să îi dea foc la casa din satul Dancu.

Bănuind că ar putea fi vorba de o răfuială interlopă, anchetatorii au demarat o investigaţie discretă ce a condus că clanul Sportivilor din Bucureşti, grupare infracţională condusă de Eugen Preda.

Acesta a fost reţinut de Poliţie pe 22 octombrie, fiind bănuit de instigare la distrugere. Alte trei persoane sunt cercetate în acest dosar, fiind acuzate că au urmat ordinele lui Preda.

În fapt, s-a stabilit că în luna septembrie 2019 inculpatul Preda Eugen i-a determinat pe inculpaţii Naca Mihai şi Sandu Bogdan Ionuţ să incendieze locuinţa familiei Corduneanu, activitate concretizată în noaptea de 29/30.09.2019, când în jurul orei 01:30 Naca Mihai, Sandu Bogdan Ionuţ şi o a treia persoană neidentificată până în prezent, s-au deplasat din mun. Bucureşti până în localitatea Dancu, com. Holboca, jud. Iaşi cu autoturismul marca Jeep Grand Cherooke cu nr. de înmatriculare Anglia SJ05GTF, pus la dispoziţie de către inculpatul Naca Marian, unde au incendiat gardul locuinţei persoanei vătămate Corduneanu Georgeta”, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii