Mamă minoră eroină! A născut un copil când era în clasa a șaptea!

Nimănui nu i-a venit să creadă că o fetiță care a rămas însărcinată în clasa a șaptea ar fi putut să aibă o asemenea evoluție. Abandonată de iubit și de familie, și-a luat copilul în brațe și și-a reorganizat viața! Puterea ei i-a uluit pe toți!

O mamă minoră de la Centrul Maternal „Maternus” din Iași a devenit eroina tuturor angajaților. Adolescenta a rămas însărcinată la 15 ani, moment în care întreaga familie a abandonat-o. Mai mult decât atât, bărbatul cu care a rămas însărcinată nu a vrut să-și recunoască copilul. Astăzi este o elevă excepțională la unul dintre liceele din Iași și nu lasă nimic să stea în calea fericirii ei și a copilului. Angajații centrului au rămas marcați de maturitatea cu care adolescenta și-a crescut copilul și a reușit în egală măsură să-și continue studiile. Planurile sale de viitor i-au uimit pe toți.

Mamă în clasa a șaptea

De aproape doi ani de zile, o tânără din satul Verșeni, comuna Miroslovești, este sub protecția Centrului Maternal „Maternus”. După ce a rămas însărcinată, primăria comunei a sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) că minora, însărcinată în șapte luni, nu primește susținere din partea părinților.

„Pe atunci, tânăra avea 15 ani și era elevă în clasa a șaptea. Rămăsese însărcinată, iar întreaga familie a renegat-o. Ajungând la centru, când era deja în semestrul al doilea al clasei a șaptea, am susținut-o să facă naveta la Vereșeni. Ulterior, am trasferat-o la o școală din Iași. În prezent, este elevă în clasa a noua la un liceu din Iași și urmează cursuri școlare la zi. Pentru noi, este o mândrie că am reușit să o ajutăm să-și depășească condiția. Suntem extrem de mulțumiți de evoluția ei, atât personală, cât și profesională”, spune Dora Pandelea, șefa centrului „Maternus”.

Lovituri din toate părțile

Tânăra mamă ascunde o poveste greu de imaginat. După ce mama ei a fost diagnosticată cu boli psihice, aceasta nu a mai primit atenție din partea niciunui membru al familiei. A intrat într-o situație pe care nici ea nu a știut să o managerieze. Când a văzut că este însărcinată, a cerut disperată ajutorul, dar nimeni nu a avut urechi să o audă. ”

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii