Mark Zuckerberg apără Facebook, după ce s-a scris că rețeaua de socializare i-a adus victoria lui Donald Trump

facebook-dupa-mark-zuckerberg-1170x644-1024x564Mark Zuckerberg s-a confruntat cu un val de critici, fiind acuzat că știrile false publicate pe rețeaua sa de socializare, Facebook, au contribuit la ascensiunea lui Donald Trump. Cofondatorul Facebook a apărat cu tărie compania și a spus că astfel de afirmaţii reprezintă ”o nebunie”.

Mark Zuckerberg a spus, în cadrul unei conferințe dedicată tehnologiei, că Facebook nu ar trebui să fie considerată vinovată de victoria repurtată de republicanul Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane.

”Ideea că ştirile false de pe Facebook au influenţat în vreun fel alegerile este o idee destul de nebunească. Dacă voi credeţi asta, atunci eu nu cred că voi aţi înţeles mesajul pe care susţinătorii lui Trump au încercat să îl transmită în campania pentru aceste alegeri”, a spus Mark Zuckerberg.

Mai multe date au arătat că ştirile false au fost mult mai amplu distribuite pe reţeaua de socializare decât ştirile care dezminţeau afirmaţiile iniţiale. Mai mult de atât, pentru un număr tot mai mare de oameni, în special pentru americani, Facebook a devenit principala sursă de transmitere de ştiri.

Sursa

 

Comentarii

comentarii