Meciul Romania – Argentina si inaugurarea National Arena au fost anulate

Daca vineri seara, cure dupa ce presedintele FIFA, Sepp Blatter, îsi anuntase prezenta la amicalul România – Argentina, din 10 august, care ar fi marcat inaugurarea National Arena, unii mai sperau ca Messi & co. ar mai putea veni la Bucuresti, visele le-au fost spulberate de anuntul oficial al anularii evenimentului.
La cinci zile dupa ce Federatia Argentiniana de Fotbal a anuntat anularea amicalului cu România, FRF a primit o scrisoare oficiala în care este informata de acest lucru. Asta dupa ce în ultima saptamâna a lansat un tricou special pentru evenimentul din 10 august, a oferit bilete la meci prin tragere la sorti, a anuntat lotul convocat de Victor Piturca si a primit vestea prezentei lui Sepp Blatter, seful FIFA, la inaugurarea National Arena.

FRF a anuntat cu indignare pe site-ul oficial faptul ca a primit o scrisoare oficiala din partea forului omolog din Argentina, prin care a fost anuntata de anularea deplasarii nationalei albiceleste la Bucuresti. “Federatia Româna de Fotbal îsi manifesta indignarea fata de aceasta hotarâre unilaterala si abuziva, care reprezinta, pe lânga lipsa de respect fata de suporterii români si fata de FRF, o încalcare flagranta a contractului. Astfel, din pacate, nemaiavând adversar, anuntam anularea acestui meci de gala. Este de la sine înteles ca, luând act de o practica jenanta, nedemna si inadmisibila la un asemenea nivel, FRF se va adresa FIFA si/sau, daca va fi cazul, organismelor sportive competente internationale, solicitând AFA substantiale daune materiale si morale”, se arata într-un comunicat postat pe site-ul oficial al FRF.

Conducerea federatiei române cere scuze suporterilor care au achizitionat deja bilete pentru ceea ce trebuia sa fie singurul meci de pregatire al nationalei înaintea reluarii preliminariilor Euro 2012, în toamna, si precizeaza ca acestia pot fie sa returneze biletele si sa primeasca înapoi banii platiti, inclusiv taxele, fie sa le pastreze pentru meciul cu Franta, din data de 6 septembrie, care va marca inaugurarea National Arena. În comunicatul FRF nu se precizeaza daca selectionerul Victor Piturca va convoca, totusi, jucatorii nationalei pentru un stagiu de pregatire. Acest lucru este însa probabil sa se întâmple, pentru ca Piturca, aflat la începutul unui nou mandat pe banca nationalei, sa poata avea ocazia sa îi vada pe jucatori la lucru si sa îi poata cunoaste personal pe cei intrati în circuitul primei reprezentative în ultima vreme. FRF precizeaza ca va anunta în curând detalii legate de programul echipei nationale.

Sursa

Comentarii

comentarii