Medicii de familie ne-ar putea lasa fara retete compensate si analize gratuite

Medicii de familie sunt hotarati sa nu semneze noile contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate, and sustinand ca, sovaldi sale daca ar accepta noile prevederi, si-ar parafa singuri falimentul cabinetelor.

In aceste conditii, bolnavii ar putea ramane fara medicamente compensate, analize gratuite sau bilete de trimitere la spital in mai putin de o luna.

Noile contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate ar trebui semnate la inceputul lunii aprilie, insa medicii de familie refuza acest lucru si spun ca isi vor consulta gratuit pacientii.

“La starea de spirit care exista in randul medicilor, s-ar putea ca medicii de familie sa treaca toti spre sistem privat sa nu mai aiba contract cu Casa, si atunci pacientii vor fi cei care vor suporta din fonduri proprii serviciile medicale”, a declarat presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarasoae, pentru Realitatea Tv.

Pe langa nemultumirile medicilor, probleme sunt si in privinta bugetului Casei de Asigurari, pentru care nu ajung banii.

“Suma alocata pentru fondul unic de sanatate este insuficienta. Casa ar fi multumita sa aiba un miliard in plus. Pe analiza noastra ar mai fi nevoie, pentru a functiona cum trebuie si fara restrictii, cam de 1,5-2 miliarde de euro”, a completat Vasile Astarastoae.

Sursa

Comentarii

comentarii