Metode de a evita conflictul cu cel mai bun prieten al omului

Dupa cum bine stiti majoritatea populatie se tot streseaza privind cainii maidanezi. Nu tot timpul acesti caini sunt agresivi. Pentru a-i stapani trebuie sa respectam urmatoarele reguli:

1 – Atitudinea recomandata este SIGURANTA DE SINE. Nu e neaparat nevoie sa o simtim, medical dar trebuie sa o afisam. Gesturi clare si calme, case pozitia corpului dreapta, mimica fetei calma si increzatoare, chiar nepasatoare. In acest fel transmitem non-verbal mesajul ca nu incercam sa-i amenintam.

2 – Sa tinem mainile pe langa corp sau chiar in buzunare.

3 – Sa le respectam spatial personal. Sa nu trecem peste ei, la cativa centimetri. Sa ii ocolim cat mai natural, fara sa dam senzatie de ezitare.

5 – Atunci cand vorbim cu cainii sa o facem ca si cum am fi stapanii lor, cu un ton dojenitor, bland si lipsit de agresivitate.

Ce nu trebuie sa facem atunci cand vedem un caine sau o haita.

1 – Tipetele, miscarie bruste, reactia violenta, incercarea de a-i lovi sau de a arunca pietre, ridicarea mainilor sunt comportamente care ii provoaca pe caini, prin caracterul lor amenintator. Orice persoana care ameninta, dar in acelasi timp da de inteles ca este slab, va devein victima.

2 – Fuga, retragerea grabita, ocolitul evident sunt lucruri care declanseaza instinctul de vanatoare, deci ii invita sa ne urmareasca.

3 – Privitul in ochi este o amenintare la toate mamiferele superioare.

Cam de fiecare data, copii devin victimele maidanezilor. Mai jos sunt cateva sfaturi pentru copii care sunt incoltiti de o haita.

1 – Ne oprim si bagam mainile in buzunar.

2 – Impingem usor burta inainte.

3 – Asteptam pana se calmeaza din latrat.

4 – Incepem sa ne retragem usor, avand grija sa nu ii privim direct in ochi.

5 – Daca iar incepe sa latre, ne oprim si repetam comportamentul.

Dreseaza-ti frica pentru a nu fi victima maidanezilor!

Comentarii

comentarii