Motive să mâncăm rodie mai des

Rodia seamănă foarte izbitor cu ovarele femeii. Nu doar la nivel anatomic, ci și la nivel funcțional. Studiile experimentale au relevat că extractul de rodie conține un tip de estrogen similar din punct de vedere structural și funcțional cu cel regăsit la mamifere. Este vorba despre estrona, care ar putea înlocui funcția ovarului la femelele cu ovariectomie (înlăturarea ovarelor) indusă.

Rodia – elixir pentru femeile cu ovare polichistice: KamranAydinov – www.freepik.com Pe lângă estronă, sucul de rodie conține și cantități mari de antioxidanți. Chiar mai mari decât antioxidanții din vinul roșu, care ajută la curățarea arterelor. Indienii îl consideră un elixir. Femeile îl consumă mai ales pentru creșterea fertilității și reglarea menstruației.

Rodia mărește șansele de procreare datorită faptului că stimulează circulația sângelui la nivelul uterului. Pe lângă faptul că poate regla menstruațiile, rodia ar putea preveni și alte probleme asociate cu sindromul ovarelor polichistice, precum infertilitatea, bolile de inimă și diabetul.

Un studiu publicat în anul 2019 în jurnalul „Nutrition, Metabolism & Diseases” a arătat că sucul de rodie îmbunătățit cu probiotice poate îmbunătăți nivelul de insulină și testosteron, rezistența la insulină, greutatea corporală, indicele de masă corporală și circumferința taliei. Studiul a fost realizat pe femei cu sindromul ovarelor polichistice.

Comentarii

comentarii