O femeie a intrat în comă în urmă cu o lună, după ce a născut

Managerul Maternității Giulești, dr. Marcel Ovidiu Moisa, a spus pentru Libertatea că boala femeii e un mister: ”Habar nu am ce s-a întâmplat. Ar putea să fie orice credeți dumneavoastră”. Soțul îi cere măcar o adeverință cu situația femeii, ”nu mă cred că e în comă, altfel mă dau afară de la serviciu”, dar managerul spune că nu-i poate da, ”pentru că soția n-a semnat acordul ca soțul să aibă acces la datele ei”.

Pe 19 mai, Elena Iliescu, în vârstă de 35 de ani, s-a prezentat la Spitalul Clinic Dr. Panait Sârbu, cum se numește Maternitatea Giulești din Capitală, pentru a naște al treilea copil. În timpul operației de cezariană, femeia a pierdut foarte mult sânge, a făcut stop cardio-respirator și, după ce medicii au resuscitat-o 45 de minute pentru a reveni la viață, a intrat în comă.

Nu vor să-i dea soțului nici măcar o adeverință pentru job că soția e în comă! Totodată, oficialii Spitalului Universitar, unde este acum internată femeia, spun că Adrian Iliescu nu își poate vedea soția, din cauza riscului de infectare cu coronavirus. În această perioadă, vizitatorii nu au voie în unitatea medicală.  Dincolo de tragedia familiei, soțul reclamă și o altă situație absurdă.

Având în vedere că nu are cine să se ocupe de ceilalți doi copii rămași acasă, Adrian Iliescu riscă să își piardă locul de muncă.  Angajatorii nu îl cred că soția lui este în comă, pentru că ”nu are nici o hârtie la mână” care să dovedească lucrul ăsta.  Iar cele două spitale nu îi pot oferi date despre starea de sănătate a femeii, invocând legea pentru protecția datelor.

Continuarea aici.

Comentarii

comentarii