O femeie a revenit la viață la zece ore după ce i-a fost declarat decesul

O femeie de 83 de ani, din Ucraina, a revenit la viață la zece ore după ce a fost declarată moartă, au dezvăluit medicii.

Ksenia Didukh a fost declarată decedată acasă, în orașul Stryzhavka, săptămâna trecută, după ce paramedicii chemați de o rudă au găsit-o fără puls. Însă, zece ore mai târziu, după ce familia stabilise cu preotul detaliile pentru înmormântare și după ce mormântul a fost săpat, femeia a început să dea semne de viață și a fost dusă la spital unde și-a recăpătat cunoștința.

Fiica ei, Tetyana Potomchenko, a declarat că paramedicii au fost chemați prima dată în jurul orei 6:00 dimineața, când mama ei, o asistentă pensionară, a căzut grav bolnavă.

Medicii au spus atunci că nu are rost să o ducă la spital, pentru că murise. Aceștia au efectuat un EKG pentru a-i verifica pulsul și au descoperit că aparatul arăta o linie dreaptă. Prin urmare, i-au declarat decesul.

Familia a început imediat pegătirile pentru înmormântare: a fost angajat preotul, s-a săpat mormântul și s-a stabilit meniul pentru cina funerară.

Fiica femeii a spus: „În jurul orei 19:30 am atins-o pe frunte și era caldă. Era vie. Certificatul de deces trebuia anulat”.

Ksenia a fost dusă la spital, medicii au constatat că era în comă, dar și-a revenit în scurt timp și a început să vorbească cu medicii.

Comentarii

comentarii