Pascanenii se indatoreaza pe 5 ani

In sedinta ordinara de Consiliu Local de la inceputul acestei saptamani, remedy alesii locali au aprobat proiectul de hotarare privind contractarea unui credit bancar in valoare de 4 milioane de lei. Proiectul a fost aprobat in urma unor presiuni USL venite de la nivel de judet. Altfel spus, treat la sedinta au luat parte, there din partea USL, Victorel Lupu, Mugur Cozmanciuc, Mihai Popescu si Cristian Stanciu, indeplinind scopul de observatori ai modului in care consilierii pascaneni voteaza proiectele de hotarare din plen, cat si la discutii. Ca urmare, in sedinta s-a votat proiectul de hotarare respectiv si urmeaza ca, in urmatoarea perioada, sa se parcurga etapele necesare imprumutului bancar, banii fiind necesari pentru acoperirea unor cheltuieli pe modernizarea zonei din Vale si ISPA. Singurul consilier local care nu a fost de acord cu acest imprumut a fost independentul Dionisie Afloroaiei, motivul invocat de el fiind faptul ca bugetul local nu a fost intocmit conform legii. „Garantarea imprumutului se face din venituri proprii. Este necesar ca prevedere sa existe o hotarare impotriva adoptarii acestui proiect de hotarare, pentru ca proiectul se situeaza pe un buget nereal si nefundamental”, a precizat independentul Dionisie Afloroaiei.
Nici viceprimarul Ioan Ionita nu s-a aratat multumit de decizia USL. Acesta a precizat in plenul sedintei ca ar trebui analizata mai bine decizia, pentru ca cetatenii se indatoreaza cu o suma destul de mare. „Discutam despre o investitie necesara pentru cetatenii din zona Vale. Ar trebui analizat mai bine proiectul, pentru ca nu trebuie neaparat un imprumut bancar sa se inceapa lucrarile de modernizare a zonei Vale, ci se poate lua un avans din banii pentru proiect. Partea rea este ca indatoram cetatenii cu o suma de bani si nici macar nu i-am intrebat pe acestia daca sunt de acord. Intr-adevar, important pentru noi este sa realizam aceasta investitie”, a spus Ioan Ionita, viceprimarul Pascaniului, acordand mai apoi votul pozitiv pe proiect. „Multumesc comisiei de specialitate pentru votul favorabil acordat si consilierilor pentru ca au fost de acord cu acest proiect. Este o investitie pe o zona defavorizata din Pascani si este necesar sa punem in practica acest proiect”, a declarat primarul Grigore Craciunescu in plenul sedintei.
De precizat faptul ca in perioada urmatoare se va face o analiza asupra bancilor cu scopul de a ajunge la un acord privind conditiile in care se va acorda imprumutul si stabilirea dobanzii.

Sursa

Comentarii

comentarii