Poliţistul corupt de la Todireşti a ajuns în puşcărie

Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au decis arestarea preventivă a poliţistului Nicu Mocanu de la postul din comuna Todireşti, acuzat de fapte de corupţie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, poliţistul era ajutor de şef de post în comuna Todireşti.
„Având în vedere decizia instanţei, va fi luată măsura legală a suspendării din funcţie a colegului nostru, care a deţinut funcţia de ajutor de şef de post”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Reprezentanţii IPJ susţin că, în următoarea perioadă, activitatea la Postul de Poliţie Todireşti va fi afectată.
Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vaslui, au efectuat o serie de percheziţii la un post de poliţie din judeţ Vaslui şi la domiciliul unui poliţist, într-un dosar care vizează fapte de corupţie.
Potrivit unui comunicat de presă remis de Serviciu Judeţean Anticorupţie (SJA), dosarul penal a fost înregistrat la DIICOT – BT Vaslui, ca urmare a unei sesizări din oficiu din luna aprilie, a ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DGA – SJA Vaslui, privind suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de luare de mită de către poliţist, acces ilegal la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date informatice.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii