Premii fără număr pentru Colegiul Unirea din Pașcani

Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, a organizat Salonul Ofertelor Educaționale pentru Invățământul liceal teoretic, vocațional și tehnologic și învățământul profesional, la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Aula „Mihai Eminescu”.

În cadrul acestui proiect, Colegiul “Unirea” a participat la secțiunea Avanpremieră pentru carieră – festivalul filmelor de prezentare a unităților de învățământ liceal și profesional.

Filmul de prezentare a școlii a fost premiat pentru DINAMISM.


Echipa de proiect a fost constituită din profesor coordonator Ursu Irina, profesor consilier școlar Hărățu Mihaela și elevii Vacaru George, Balcan Bianca, clasa a IX-a și Doroftei Cristina, clasa a X-a.

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, a avut loc la Târgu Neamț Simpozionul Național de Comunicări Științifice IPO-TECH “Perspective Tehnice și Tehnlogice – priorități și demersuri în contextul european”. Elevii colegiului, Nistor Sorin și Gherasim Andrei, din clasa a XI-a au obținut premiul al III-lea, iar elevii Ancuța Alexandru și Budeanu Vasilică, din clasa a X-a au fost recompensați cu mențiune. Îndrumători pentru reușita lor le-au fost doamna profesor Ionel Oltea, doamna profesor Prisacariu Georgeta și domnul profesor Huțanu Constantin.

Uniriștii au participat și la Concursul Literar Regional “Nichita Stănescu – Dreptul la timp”, ediţia a XXIX-a, ce s-a desfășurat la Colegiului Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti,în colaborare cu C.C.D.Prahova, I.S.J. Prahova şi Primăria Ploieşti. Eleva, Demian Nicoleta, coordonată de profesor Fedeleș Cătălina Dumitrina, a obținut premiul al III-lea la secțiunea Poezie. Concursul vizează, printre altele, următoarele obiective: cunoaşterea vieţii şi a operei marelui poet naţional, a influenţei creaţiei stănesciene asupra culturii naţionale; dezvoltarea capacităţii de a înţelege şi de a transmite intenţii gânduri, semnificaţii, mijlocite de limbajul scris sau plastic; încurajarea afirmării tinerelor talente în domeniul creaţiei literare.

La Concursul Interjudeţean „Dumitru Rusu”- etapa judeţeană, elevul Pîslariu C. Marius – Andrei, clasa a X-a, coordonat de doamna profesor Alecsa Andreia Costina, a obținut premiul al III-lea la secțiunea Comunicare profesională. Elevele Vintea A. Larisa și Căciulă M. Roxana – Georgeta, clasa a X-a, îndrumate de doamna profesor Costea Iuliana-Maria, au obținut fiecare mențiune, în cadrul secțiunii de concurs Contabilitatea unităţii economice.

Concursul interjudetean pe teme economice “Dumitru Rusu”, ediția a XIII-a, urmărește creșterea calității procesului de pregătire profesională și sporirea șanselor de integrare socio-profesională a elevilor participanți. Această competiție se adresează elevilor din liceele economice și se desfăşoară la Colegiul Economic Administrativ Iaşi pe următoarele secţiuni: Comunicare profesională și Contabilitatea unităţii economice- Clasa a X-a, Contabilitatea evenimentelor şi tranzacţiilor, Contracte economice/Asigurări și Planificare operaţională/Organizarea resurselor umane-clasa a XI-a și Realizarea situaţiilor financiare şi calculaţia costurilor/Finanţe şi fiscalitatela clasa a XII-a.
Eleva Diana-Maria Grigoriu, din clasa a XI-a, a obținut premiul al II-lea la Concursul Județean Multilingvistic “Turnul Babel”. Doamnele profesor care au contribuit la coordonarea și pregătirea suplimentară a Dianei sunt Mihaela Hărățu și Acsinte-Ioniță Simona-Demetra.

“Turnul Babel” este un concurs adresat elevilor de liceu, inițiat în premieră la nivelul județului Iași de profesorii de limbi străine de la Colegiul Național “Costache Negruzzi”, în parteneriat cu Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză, în cadrul Art’s Week. Este vorba despre un concurs care testează atât cunoștințele în privința limbilor străine (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană…) dar mai ales capacitatea de intercomprehensiune, de a face conexiuni între limbile străine cunoscute sau …necunoscute. Anul acesta au participat 421 de elevi provenind de la liceele din municipiul și din județul Iași.

Comentarii

comentarii