Premii importante obţinute de şahiştii păşcăneni

logo sahȘahiștii pășcăneni au participat în luna mai într-o competiție care se desfășoară la nivel internațional, de unde s-au întors cu premii.  

În perioada 13-20 iunie 2016 a avut loc cea de a III-a ediţie a Festivalului Internaţional “Open Iaşi”. Evenimentul a debutat la Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi unde avut loc Simpozionul Internaţional “‘Educaţie prin şah” la care invitat de onoare a fost campionul mondial la şah Anatoli Karpov. După simpozion s-a desfăşurat Gala şahului ieşean în care au fost premiaţi cei care au susţinut această activitate, gala la care CSM Paşcani a fost recompensată cu o diplomă de excelenţă.

Vineri 27.05.2016 s-a desfăşurat Campionatul Şah în Şcoală pe echipe Iaşi, competiţie în care au fost angrenate şi 4 echipe ale tinerilor şahişti din Paşcani. Astfel la clasele I-II, Şcoală generală Iordache Cantacuzino s-a prezentat la startul competiţiei cu 2 echipe formate din următorii elevi: Echipa A  formată din Andrei Alexandru, Coteţ George-Cristian, Bălan Bianca care s-au clasat pe locul IX din 40 de echipe participante și echipa B formată din Jilavu Albert, Ursu Teodor, Alexa Enya, Himinciuc Sarah, iar Liceul Teoretic Miron Costin cu echipa alcătuită din: Niţă Andrei Ioan, Toma Cosmin, Berigoi Ane Mary și Spătaru George.

La clasele III-IV echipa de la Liceul Teoretic Miron Costin formată din Olăraşu Răzvan, Vătămanu Matei, Toma Ioana a obţinut un binemeritat loc III.

Campionatul Şah în Şcoală a continuat duminică 29.05.2016 cu secţiunea individual , comptiţie la care au fost angrenaţi mai mulţi copii şcolari din Paşcani astfel:

Clasele I-II  Andrei Alexandru  4p/6, Bălan Bianca  3p/6, Coteţ George Cristian  3p/6 toţi de la Şcoală generală Iordache Cantacuzino.

Clasele III-IV Rangu Daniel Liceul Economic Tehnologic Paşcani 4p/6, Iancu Eliazar Liceul Teoretic Miron Costin 2p/6.

Clasele V-VIII  Irimia Andrei Colegiul Naţional Mihail Sadoveanu Paşcani 3p/6 Iancu Nancy 1p/6, Iancu Beniamin 3.5p/6, Pirlea Ruben 3.5p/6 toţi de la Liceul Teoretic Miron Costin.

Sursa

Comentarii

comentarii