Preţul petrolului a coborât cu 5%

Acţiunile europene au înregistrat luni cea mai mare scăderea de la jumătatea anului 2016, iar preţurile petrolului au coborât cu aproape 5%, creşterea numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirusul din China făcându-u pe investitori să caute plasamente sigure, în aur şi obligaţiuni guvernamentale, relatează Reuters preluat de news.ro

Pe Wall Street, indicii bursieri au pierdut circa 3% după deschidere, iar indicele Dow Hones Industrial a pierdut aproape 1.000 de puncte, anulând întreaga creştere din acest an.

Bursa din Milano s-a cotnractat cu peste 5,5%, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de îmbolnăvire şi de decese provocate de coronavirus din italia, zone din nordul industrial al ţării fiind practic blocate.

Bursele din Frankfurt şi Paris au scăzut cu peste 4%, iar indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 3,8%, pierzând cel puţin 400 de miliarde de dolari din capitalizare în numai câteva ore.

Preţul aurului a urcat cu 2,5%, la 1.680 doalri uncia, cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani.

Obligaţiunile au crescut la rândul lor. Randamentul titlurilor Trezoreriei americane pe termen de 10 ani a scăzut la sub 1,36%, pentru prima oară din iulie 2016.

Titlurile Trezoreriei SUA cu scadenţă de 30 de ani au atins un minim record de sub 1,81%.

Comentarii

comentarii