Primarul care a făcut sex cu două minore în birou rupe tăcerea: „Sunt mândru cu ceea ce am realizat”

Primarul PNL al comunei Mogoșești-Siret, Damian Butnariu, care a recunoscut că a întreținut raporturi sexuale cu tinere în sediul instituției pe care o conduce, susține că totul a ieșit la iveală acum deoarece este an electoral. Liberalul afirmă că se pune la dispoziția conducerii partidului. „Am și puterea de a recunoaște în fața lui Dumnezeu și a instanțelor de judecată când greșesc”, a afirmat Butnariu

Primarul liberal Damian Butnariu, din comuna Mogoșești-Siret, care a recunoscut în instanță, în cadrul unui proces penal, că a făcut sex cu două minore de 17 ani, chiar în sediul instituției, a avut ieri o reacție de orgoliu. Acesta a susținut că nu este decât un atac într-un an electoral și că povestea este veche de 13 ani. Fără a se disculpa de evenimentele petrecute acum mai bine de un deceniu, Damian Butnariu a susținut că este mândru de ceea ce a realizat ca primar.

„În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toți cei care tânjesc la funcția ta. M-am trezit astăzi personaj principal într-o poveste veche și încheiată de 13 ani, în care am avut calitatea de martor. Eu sunt mândru cu ceea ce am realizat, în calitate de primar, pentru comunitatea mea din 2004 încoace și am și puterea de a recunoaște în fața lui Dumnezeu și a instanțelor de judecată când greșesc”, a menționat ieri Damian Butnariu.

Butnariu a decis să se autosuspende din PNL Iași, partid pe care îl reprezintă de ani buni. Acesta nu a renunțat, însă, și la funcția de primar al comunei Mogoșești-Siret. Cu toate acestea, organizația liberală va discuta cazul său în prima ședință a Biroului Permanent Județean al formațiunii. Aflat la al patrulea mandat în fruntea primăriei, Damian Butnariu pare că nu vrea să renunțe la această funcție.

„Sunt membru al PNL de la începutul carierei mele publice și înțeleg să mă pun la dispoziția conducerii partidului în această situație și rog să se ia act de dorința mea de a mă autosuspenda din această calitate, până când adevărul va ieși la suprafață în acest caz. Le mulțumesc tuturor cetățenilor comunității mele pentru încrederea acordată. Ei sunt singurii care îmi cunosc caracterul personal și realizările în momentele critice din comună, realizări care vor rămâne mai presus de toate răutățile. Sănătate multă tuturor!”, a adăugat Butnariu.

Damian Butnariu a recunoscut că a întreținut raporturi sexuale cu două fete de 17 ani, victime ale unei rețele de trafic de minori din zona Pașcaniului. Una dintre acestea fusese răpită de la școală chiar cu câteva ore înainte de a fi dată primarului, potrivit anchetatorilor. Recunoașterea a avut loc în procesul unor indivizi acuzați de trafic de carne vie, iar sentința a fost emisă la începutul anului trecut, acum cauza urmând a intra pe rolul Curții de Apel Iași. În motivarea emisă de judecătorii primei instanțe, judecătorii au relatat cum victimele s-au plâns că au fost obligate să facă sex. Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii