Primul caz de coronavirus confirmat în România. A intrat în contact cu italianul de 71 de ani- Confirmare din Ministerul Sănătății

UPDATE: Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat, pentru Mediafax, informația că a fost confirmat primul român infectat cu coronavirus, o persoană din Gorj. De asemenea, au venit și următoarele confirmări din Guvern: 

Știrea inițială: 

Televiziunea a anunțat că a fost confirmat primul caz de coronavirus din România, citând surse. Ar fi vorba despre o persoană aflată în izolare la domiciliu, în urma anchetei epidemiologice generate de știrea că un italian de 71 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus la întoarcerea în Italia. Românul nu prezintă simptome.

Persoana confirmată este din județul Gorj. Există suspiciuni și cu privire la a doua persoană, dar în cazul căreia încă nu s-au finalizat testele. O altă informație dată de Digi24 a fost că cetățeanul italian a venit și cu fiul său în România, care a intrat în contact cu mai mulți copii, de asemenea, testați. Însă, conform informațiilor publice, sunt șanse minime ca virusul Covid-19 să afecteze copiii.

Persoanele în cazul cărora se confirmă infectarea cu coronavirus vor ajunge în primă fază la Matei Balș, începe o anchetă epidemiologică în cazul lor, pentru a identifica persoanele cu care au intrat în contact.

La ora 23:00, vor fi declarații oficiale de la Victor Costache, ministru al Sănătății, și Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Comentarii

comentarii