Punem Iasul pe harta Camino

Asociatia Crestin-UmanitaraSlujirea Vietii si partenerii sai, Asociatia Prietenilor Camino, Romania, Asociatia Nevazatorilor din Romania, Filiala Iasi, Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara ”Vasile Adamachi”, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Stefanescu”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Liceul Tehnologic de Mecatronica și Automatizari, Liceul Tehnologic ”Petru Poni”, Liceul Tehnologic Special “Vasile Pavelcu”,

implementeaza proiectul Punem Iasul pe harta Camino’’.

 

Proiectul se va derula pe o perioada de 3 luni si isi propune sa contribuie la reconectarea Iasului cu Camino de Santiago, itinerarul european, turistic si cultural.

Totodata, proiectul urmareste sa creasca nivelul de constientizare al tinerilor privind necesitatea abordarii unui stil de viata sanatos, prin interactiunea cu

lucratori de tineret din Romania, din Republica Moldova si din tari ale Uniunii Europene.

 

 

Principalele activitati din cadrul proiectului sunt:

 

– Seminarul international “Toate drumurile duc la Iasi” – schimb de experienta cu reprezentanti ai ONG-urilor si ai unitatilor de invatamant din Romania, Republica Moldova si ai altor tari din Uniunea Europeana.

– Sesiuni interactive – “Indrazneste si vei reusi”.

El Camino inseamna Drumul, indiferent pe care dintre multele sale rute posibile ai alege-o. Scoica sau Sageata Galbena sunt semnele ca un calator se afla pe calea cea bună. Buen Camino! este salutul standard, iar Ultreia! este urarea pelerinilor aflati in miscare.

Camino de Santiago este un pelerinaj care se face pe jos, calare sau cu bicicleta pana la Santiago de Compostela, in Spania. Drumul milenar de pelerinaj catre Santiago de Compostela este un drum care uneste popoarele Europei, un drum pe care invatam simplitatea, frumusetea, gratitudinea vietii si pe care mergem impreuna cu pelerini din toata lumea, indiferent de tara din care provin, de statut social, de convingerile sau credintele personale.

Pelerinajul de pe Camino are in continuare puterea de a schimba oameni, fiindca drumul insusi, ca orice drum lung pe jos, are forta bruta de a transforma totul. Fie ca ajungi sau nu la destinatie ca sa primesti Compostela, hartia care iti atesta statutul oficial de pelerin, calea pe care calci dupa multe alte mii de oameni are darul de a pune totul sub interogatie.

Instrainarea, umblarea, aflarea in trecere, alaturarea cu ceilalti calatori, se zice ca toate acestea relanseaza marile intrebari. Si se mai zice ca, dupa El Camino, oamenii nu mai sunt la fel, nu mai vad lumea ca inainte.

 

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:

Adresa e-mail: slujirea_vietii@yahooo.com

Pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/CaminodeIasi/

Pagina de Facebook a asociatiei: https://www.facebook.com/slujirea.vietii/

Proiect cofinantat din bugetul Primariei Municipiului Iasi prin mecanismul de finantari nerambursabile, conform prevederilor Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati non-profit de interes general.

Comentarii

comentarii