“Romanii au Talent”… Lui Narcis i-a fost schimbata piesa pentru finala

Bacauanul “cu vocea de inger”, buy cum a fost numit Narcis Iustin Ianau de telespectatorii emisiunii “Românii au talent”, a iesit pe locul II in finala acestei competitii.

Rezultatul anuntat de ProTV a stirnit o revolta pe internet, publicul fiind dezamagit ca baiatul cu voce de contratenor, un talent rar intilnit, remarcat la nivel international, a fost detronat de un rapper cu prestatie obisnuita.

“A avut o interpretare neasteptat de buna, chiar daca se vedea ca este o lucrare cruda, neasezata. Mi-a placut foarte mult si mimica lui, el a interpretat o lucrare dramatica si a si jucat putin, a fost mult peste nivelul lui ceea ce a facut si s-a descurcat foarte bine. Bravo lui!

Din punctul meu de vedere, vorbesc ca spectator, concursul este un fake, atit timp cit nu mi-a aratat nimeni cite voturi si ce mesaje s-au primit din partea publicului”, a declarat Claudia Vasilache profesoara de canto a bacauanului, la Liceul de Arta “George Apostu”.

“Mi-a fost schimbata piesa”

Elevul bacauan clasat pe locul II la concursul “Românii au talent” a dezvaluit ca producatorii emisiunii au decis cu doua zile inainte de finala sa-i schimbe piesa pe care urma s-o interpreteze.

Narcis pregatise pentru ultima sa aparitia in fata publicului acestei competitii a talentelor o arie din “Lucia Di Lammermoorr”, pe care o cinta si contratenorulu rus Vitas, precum si “Lie, Ciocirlie”, cunoscutul cintec al Mariei Ciobanu.

Bacauanul a fost, insa, nevoit sa interpreteze un fragment din “Fantoma de la Opera”, pregatit cu foarte putin timp inainte de finala.
“Prestatia mea nu a fost foarte buna, pentru ca n-am stiut piesa cum trebuie, mi-a fost schimbata cu doua zile inainte. Am fost la o profesoara din Bucuresti, pentru ca mi-au spus de la ProTV ca nu sint bune piesele alese de mine si de profesoara din Bacau. A fost din scurt, de aceea am avut in emisiune niste momente in care nu am cintat foarte bine”, a spus Narcis Iustin Ianau.

Profesoara Claudia Vasilache este de parere ca piesa a fost schimbata din cauza dimensiunii, “Lucia Di Lammermoorr” avind 3 minute si 16 secunde, in timp ce ProTV-ul a limitat aparitiile la doua minute.

Bacauanul a marturisit ca nu se astepta sa cistige pentru ca semnalele primite pe internet l-au avertizat ca majoritatea românilor nu apreciaza talentul sau.

“Eram sigur ca nu voi cistiga, din cauza mentalitatii românilor. Nu asculta foarte multa lume muzica clasica, iar eu asta am cintat in concurs”, a mai spus tinarul contratenor bacauan.

Chiar daca a primit numeroase oferte de studii si impresariat din Germania, Franta si Italia, el va continua sa studieze la Liceul de Arta “George Apostu”, din Bacau, pentru ca nu are bani sa plece peste hotare si nici timp, in opinia lui, sa deprinda o limba straina suficient de repede pentru a se adapta din mers schimbarii.

Sursa

Comentarii

comentarii