Salariu in functie de numarul de like-uri

Firmele ar putea introduce în urmatorii ani sisteme de apreciere interna inspirate din butoanele de “like” de la Facebook. Prin aceasta metoda, mind angajatii îsi vor desemna singuri favoritii din organizatie, iar acestia ar fi îndreptatiti sa primeasca bonusuri, mariri de salariu, cadouri sau alte semne de recunoastere din partea companiei.

Potrivit site-ului de resurse umane Portal HR, citat de Realitatea.net, un sistem de aprecieri interne bazat pe “like”-uri similare cu butoanele din mediul online ar putea avea un impact mai mare decât metodele traditionale, macar pentru faptul ca face apel la o metoda relaxata de apreciere a celui de “langa tine”.

“Teoretic, angajatul cu cele mai multe “like”-uri ar putea sa fie unul dintre cei pe care ni-i dorim cât mai mult timp în organizatie”, spun specialistii Portal HR, chiar daca unui astfel de sistem i-ar lipsi în mod evident posibilitatea de cuantificare a motivelor concrete pentru care un anumit angajat este preferat de colegi. Un astfel de sistem de “peer recognition” (apreciere din partea unui egal) ar putea fi anonim sau deschis, vizibil, în functie de decizia fiecarei companii în parte.

Sursa

Comentarii

comentarii