Se anunta o noua bula a internetului in 2011

Companiile care detin platforme de socializare au ajuns sa valoreze miliarde de dolari, pharm iar investitorii se tem acum de o noua bula speculativa.

Analistii spun ca ne-am putea confrunta in curand cu o noua bula speculativa, salve similara cu cea de la sfarsitul anilor 1990, check cand investitorii au inregistrat pierderi de peste 5000 de miliarde de dolari, anunta Adevarul.

“O bula este definita prin prea multi bani care alearga dupa active, apoi aparitia unui numar tot mai mare de acel tip de active, iar apoi necesitatea gasirii unui fraier mai mare care s? le cumpere”, spune Alan Patrick, cofondator al firmei de consultanta Broadsight.

Valoarea companiei Facebook a ajuns la 60 de miliarde de dolari, mai mult decat Ford, estimata la 55 de miliarde de dolari. Si reteaua de socializare Twitter a crescut in ultimele doua luni de la 3,7 miliarde de dolari la 10 miliarde de lei, in special datorita zvonurilor ca ar putea fi preluatat de Google.

Investitorii vor continua sa parieze pe aceste mari companii deoarece “banii urmaresc banii”, interesul gigantilor bancari pentru aceste active, fiind o garantie pentru piete, sunt de parere analistii.

Sursa

Comentarii

comentarii