SFÂNTUL GHEORGHE 2017. De ce nu e bine să dormi și ce trebuie să faci pentru a atrage norocul

În fiecare an, pe 23 aprilie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. În tradiția populară, mai este întâlnit ca Sân-George sau Sângeorz, patronul naturii înverzite și al vegetației.

În legendele populare Sf. Gheorghe este „străjer al timpului”, lui îi sunt încredințate cheile vremii și, la porunca sa, se închide și se deschide anotimpul cald. Dat fiind faptul că începutul sezonului cald coincide în calendarul popular cu debutul sezonului pastoral, Sfântul Gheorghe are în cultura populară și atributul de patron al păstorilor, scrie romaniatv.net.

Tradiții și superstiții de Sfântul Gheorghe

În ajunul acestei sărbători, se spune că fetele nemăritate pot vedea chipul ursitului oglindit într-un vas cu apă de izvor.

În ziua Sfântului Gheorghe, creștinii pun la porțile caselor crenguțe de fag sau iarbă verde pentru a avea un an roditor.

Ramurile verzi sunt păstrate peste an pentru a fi folosite drept leacuri împotriva bolilor.

O altă supersiție legată de această sărbătoare spune că de Sfântul Gheorghe nu este bine să dormi, pentru că vei lua somnul mieilor și vei fi adormit tot anul.

Urzicatul este un alt obicei practicat de Sfântul Gheorghe. Există convingerea că prin urzicat oamenii vor fi mai ageri, mai harnici și sănătoși în anotimpul cald ce urmează să înceapă.

Tot în această zi, o altă superstiție spune că dacă te duci pe malul apei, stai culcat pe burtă și se întâmplă să vezi un pește, ai noroc tot anul.

Sfântul Gheorghe în calendarul creștin

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, născut în Capadocia, din părinti creștini, a trăit în secolul al IV-lea în timpul împăratului Dioclețian. Datorită calităților sale, ajunge în slujba împăratului, ca militar, și se confruntă în mod direct cu persecuțiile asupra creștinilor, începute în anul 303.

Sfântul Gheorghe își mărturisește credința în Histos și va fi întemnițat, din cauza convingerilor sale. În încercarea de a-l abate de la credința sa, este torturat și ucis prin decapitare pe 23 aprilie, care rămâne ziua sa de prăznuire.

În iconografie, el apare călare pe un cal, străpungând cu sulița un balaur – ipostază ce ilustrează o legendă în care Sfântul Gheorghe salvează cetatea Silena, din provincia Libiei, care era terorizată de un balaur. În unele icoane Sf. Gheorghe apare însoțit de alți doi sfinți militari, Theodor-Tiron și Dimitrie.

MESAJE de Sfântul Gheorghe 2017, URĂRI de „La mulți ani” de Sfântul Gheorghe, FELICITĂRI și SMS-uri de Sfântul Gheorghe pentru cei care își sărbătoresc onomastica

În fiecare an, pe 23 aprilie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. Peste 900.000 de români, care poartă numele de Gheorghe, Gheorghiță, George sau Georgeta și alte nume derivate își serbează ziua numelui în această dată.

Cu această ocazie, poți trimite un gând frumos și o urare de bine prietenilor, rudelor, colegilor, cunoștințelor tale care poartă numele Sfântului Gheorghe.

Iată mai jos câteva mesaje cu urări și felicitări de Sf. Gheorghe ce pot fi trimise celor dragi ce-și serbează ziua onomastică:

„Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacții și multă sănătate. La mulți ani, de Sfântul Gheorghe!

„Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros „La mulți ani”, multă sănătate multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi”

La mulți ani și fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!

„Zâmbește și s-aveți parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare și prietenie.”

„Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani, Gheorghe!”

„Îți urez “La mulți ani” pentru că porți acest nume, și fie ca Sfântul Gheorghe, pe care îl reprezinți, să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și numai bucurii și liniște interioară”

„La mulți ani cu veselie / Sănătate pe vecie / Casa plină de bucate / Dragoste pe săturate / Bani la greu / Noroc cu carul / La mulți ani și sus paharul!!”

MESAJE de Sfantul Gheorghe pentru apropiați:

MESAJE de Sfantul Gheorghe : La Mulți Ani, Gheorghe, și sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale!

MESAJE de Sfantul Gheorghe : Cu ocazia zilei Sfântului tău, îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani!

MESAJE de Sfantul Gheorghe : La mulți ani și fie ca Sfântul Gheorghe să te călăuzească mereu!

MESAJE de Sfantul Gheorghe : „Dragă Gheroghe, de ziua numelui tău îți dorim un sincer “LA MULȚI ANI” să ai parte de mulți bani, sănătate și voie bună. Petrecere frumoasă alături de cei dragi!

MESAJE de Sfantul Gheorghe : „Felicitări cu ocazia acestei zile, îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani, George!”

MESAJE de Sfantul Gheorghe : De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire, sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele. La mulți ani!

MESAJE de Sfantul Gheorghe : „Fie ca această zi să-și deschidă poarta unui viitor plin de succese și realizări. Sfântul Gheorghe al cărui nume îl porți să te ocrotească și să te călăuzească mereu. La Mulți Ani!”

MESAJE de Sfantul Gheorghe : „Să fii mereu tânăr și cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate și bucurii nemaiîntâlnite. La mulți ani fericiți, Gheorghe!”.

Comentarii

comentarii