Subprefectul Valentina Iosub și-a dat demisia

Prima femeie subprefect la Iaşi şi-a depus demisia. Informaţia nu ne-a fost confirmată oficial până la închiderea ediţiei, iar Valentina Iosub nu ne-a răspuns apelurilor şi nici mesajelor. 

Surse de la Casa Pătrată susţin însă că au mai existat două porniri de acest fel, dar că, de data aceasta, actualul subprefect e decis să se întoarcă la funcţia de pe care a fost detaşat la Iaşi: secretar la Tătăruşi. Preşedintele PSD, Maricel Popa, ne-a declarat, la rândul său, că „a auzit ceva“, dar că „nu Organizaţia Judeţeană a PSD decide, ci Ministerul Afacerilor Interne va numi succesorul Valentinei Iosub“. În ceea ce o priveşte pe Iosub, „este în concediu, plecată din ţară“, a adăugat preşedintele PSD Iaşi.
Potrivit Codului administrativ, „demisia produce efecte juridice la 30 de zile calendaristice de la înregistrare“. Este, practic, termenul în care demisionarul poate să renunţe, dar „renunţarea la demisie poate fi făcută numai prin acordul părţilor“, în acest interval de 30 de zile, menţioneză articolul 523 al Codului.
Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii