Sucul de fructe – o cauză a apariției cancerului

Beneficiile obiceiului de a bea un pahar de suc de fructe la micul dejun sunt contrazise de un studiu potrivit c?ruia cantitatea mare de zah?r pe care o con?in astfel de b?uturi ar favoriza apari?ia tumorilor canceroase. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oameni de ?tiin?? australieni.

Mai mult decât atât, generic cercet?torii spun c? în timpul proces?rii ?i îmbutelierii sucului de fructe ?i legume, multe substan?e nutritive benefice se pierd, informeaz? Daily Mail.

Speciali?tii au ajuns la aceast? concluzie dup? ce au analizat dietele a 2.200 de persoane adulte, pe baza chestionarelor privind obiceiurile alimentare zilnice, pe parcursul a doi ani. În aceast? perioad?, oamenii de ?tiin?? au monitorizat s?n?tatea subiec?ilor pentru a vedea care dezvolt? diverse afec?iuni.

În urma evalu?rii s-a constatat c? un regim alimentar zilnic care con?ine mere, varz?, conopid? ?i broccoli reduce semnificativ riscul de apari?ie a diferitelor boli . De partea cealalt?, voluntarii care au b?ut zilnic sucuri de fructe cump?rate de la magazin au prezentat un risc ridicat de îmboln?vire. La persoanele care beau trei pahare de suc pe zi s-a constatat o predispozi?ie la cancer colorectal, se arat? în studiul publicat în Journal of the American Dietetic Association.

Cercet?torii spun c? zah?rul, în concentra?ie mare, este cel care poate declan?a dezvoltarea unor tumori maligne. Oamenii de ?tiin?? men?ioneaz? c? multe substan?e nutritive care protejeaz? împotriva cancerului colorectal, precum fibrele, vitamina C ?i al?i antioxidan?i, se pierd în procesul de îmbuteliere a sucului.

De?i speciali?tii în nutri?ie recomand? zilnic cinci por?ii de fructe ?i legume pe zi, echivalentul unui pahar de 250 de mililitri de suc natural ob?inut în cas?, cercet?torii britanici de la Universitatea Bangor au constatat c? aceast? cantitate con?ine pân? la cinci linguri?e de zahar, având o concentra?ie similar? cu aceea a fructelor uscate.

Comentarii

comentarii