Tânăr din Iaşi, trimis în judecată după ce a fugit dintr-un centru de carantină

Un tânăr de 26 de ani din Iaşi a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, el fiind acuzat că a fugit dintr-un centru de carantină, unde fusese plasat la întoarcerea din Marea Britanie.

‘În dosarul nr. 3894/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului I.K.L., născut în anul 1994, pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Se reţine în cauză că, în ziua de 19.03.2020, inculpatul a revenit pe teritoriul României din Anglia. Potrivit Ordinului nr. 414 din 11.03.2020 emis de Ministerul Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial nr. 201 din 12.03.2020, faţă de acesta s-a instituit măsura izolării la domiciliu. Pentru asigurarea respectării măsurii instituite faţă de I.K.L., organele de poliţie din raza de domiciliu au efectuat verificări periodice. În ziua de 23.03.2020, organele de poliţie au constat că numitul I.K.L., în jurul orei 11,30, nu se afla la domiciliu. Faţă de această împrejurare, organele de poliţie i-au aplicat o sancţiune contravenţională şi au înştiinţat organele abilitate din cadrul DSP Iaşi, în vederea instituirii carantinei faţă de acesta, măsura fiind dispusă conform
procedurilor în vigoare, pentru o perioadă de 14 zile’, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Procurorii susţin că, pe 1 aprilie, tânărul a sărit pe geamul de la etajul 1 al clădirii în care stătea în carantină, s-a deplasat apoi până în zona Copou, unde a fost depistat de poliţişti în dreptul statuii Mihail Kogălniceanu din faţa Universităţii Alexandru Ioan Cuza. Tânărul a fost reintrodus în carantină, pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Pe parcursul cercetărilor, inculpatul şi-a recunoscut fapta.

Nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Iaşi.

Comentarii

comentarii